Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

06/2010 - Hurá na prázdniny

Tak máme školní rok u konce. S dětmi jsme se rozloučili a popřáli jim pěkné prázdniny. My vedoucí jsme se vrhli na stavbu rámů dalších dílů stanic i propojovacích tratí. Naším cílem je, abychom z plánovaného celkového počtu cca 30 staničních a traťových dílů měli na konci prázdnin většinu z nich v takovém stádiu stavby, aby už byly hotové všechny hrubé truhlářské práce, a aby v září bylo možno už jen přesně sčepovovat na sebe navazující moduly a začít se stavbou krajiny, pokládkou kolejí a elektrickým zapojováním.

Chcete-li číst dál, klikněte myší na nadpis článku.

Z tohoto počtu máme dnes 4 sjízdné díly stanice Ledeč (v provozu od dubna 2010), dále 4 díly stanice Světlá (vyrobené již v průběhu roku 2009) a stojící už na nohách (dosud však nesčepované), a dále 3 ze 4 dílů šestimetrové propojovací tati Světlá - Ledeč (obojí čekající už jen na přesné sčepování a pokládku kolejí). Rádi bychom přes prázdniny udělali v hrubé stavbě i 7 dílů velké skryté stanice Brod (včetně jednoho tvarově komplikovaného dílu) a dokončili také 3 díly malé skryté stanice Vlkaneč. Dále bychom rádi udělali jeden dosud chybějící tvarově komplikovaný cca dvoumetrový díl trati Světlá - Ledeč a také sedmimetrovou propojovací trať Světlá - Brod. Vyměření a stavba tvarově komplikovaných dílů zaberou vždy nejvíce času. Tak to jsou naše prázdninové plány. Samozřejmě přitom chodíme do práce a máme rodiny a dovolené, a další běžné starosti. A tak uvidíme, jak se nám bude dařit naše předsevzetí plnit... i když je jasné, že to nejsou a nebudou jediné práce a úkoly, které musíme v našem KŽM řešit a dělat.

Jak vidíte, naše plány jsou velké. Tak nám prosím držte palce, abychom přes prázdniny a dobu dovolených stihli udělat co nejvíce. A abychom po prázdninách mohli už konečně přejít od prací truhlářských k pracím více modelářským.

A.T. - 04.07.2010