Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

11/2010 - Jak nám to šlo v listopadu...

Minulý zápis kroniky jsme věnovali důkladné inventuře a plánování prací. V měsíci listopadu jsme z toho zvládli realizovat následující porci prací:
- dodatečné vyztužení traťového dílu Tr2-3 pro zahloubení dna řeky pod úroveň základové desky
- prořezání základové desky traťového dílu Tr2-3 pro dno řeky
- příprava kabelových tras pro kabelové spojení modelových stanic Ledeč - Vlkaneč, a telefonické ústředny
- finální kontrola projektu nivelety souběžných tratí Světlá - Ledeč a Světlá - Vlkaneč
- přesné spojení traťových dílů Tr-2-1, Tr-2-2, Tr2-3, Tr2-4 a Vlk1 (sst. Vlkaneč) na ocelové čepy a pouzdra

Změna webu
S ohledem na přetrvávající problémy na našem webu, tj. výpadky serveru webhostingu našich webových stránek, jsme se rozhodli přejít k jinému poskytovateli. To se skutečně stalo a naše stránky byly přemístěny na hosting Endora (bluefile), kde je nyní vidíte. Vzhledem k tomu, že se chystáme na náš web konečně nahrát větší množství fotografií a také aktualizované plány našeho nově stavěného klubového kolejiště (zatím alespoň ve 2D pohledu), zvažujeme placenou verzi tohoto hostingu, abychom se vyhnuli problémům s kapacitou a funkčností našeho webu.

Požadavek financí na nábytek
Kromě toho se také naskytla možnost čerpat peníze na vybavení KŽM, což v našich podmínkách není ani modelový materiál, ani nářadí, ale opět nábytek. Za poslední dva roky jsme už z navrhování a ze stavby nábytku poněkud unaveni a rádi bychom více času už věnovali stavbě kolejiště. Rozhodně však nechceme tuto šanci na přísun peněz promarnit, když už je ruka otevřená. I když moc nevěřím v úspěch, zažádali jsme o některé věci. Stejně totiž dříve nebo později budeme muste řešit věci jako věšáková stěna mimo místnost KŽM (protože k nám se už kabáty nikam dobře nevejdou a stávající věšák už hodně překáží, což se po dostavbě kolejiště stane naprosto neúnosným. Dále potřebujeme vitrinu na propagaci práce KŽM, skříňku pod ovládací pult žst. Světlá, a další úložné prostory (police a pár skříněk). Zažádali jsme tedy a uvidíme, zda příspěvek dostaneme.

Aktualizováno 12.12.2010