Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

02/2016 - Únor u nás v KŽM

I v únoru 2016 jsme pokračovali jak v pracích na kolejišti, tak i ve stavbě budov z laserovaných stavebnic. Nyní k jednotlivým našim aktivitám.

Ve výstavbě nákladní rampy v Ledči pokračuje Bohouš Daníček. Nyní natírá kovové úhelníky, které přijdou na hranu rampy. Koupil jsem nalepovací dlažbu od Nocha, kterou na rampu pravděpodobně dáme. Je potřeba ji vyzkoušet, případně ještě vybrat jinou.
Dále jsem pokračoval ve vlepování polystyrenu a modelování okraje s krajinou vedle kolejí (v žst. Světlá) a její postupné zatravnění a dokončení, což jsem již částečně nechal na našich svěřencích (Matěj Šedivý).
Jak jsem již psal minule, od konce ledna jsme začali s Tomem Bartoněm také pracovat se stavebnicí staniční budovy Hronov od firmy Igra Model. Stavebnice je to pěkná, díly zatím pasují docela dobře na sebe. Vlastní lepení je celkem rychlé, ale hodně času stojí nátěry stěn a dílů před lepením a dále jsou časově náročné dílčí sestavy (např. okna). Zatím jsme nenarazili na větší problém. Trochu se obávám lepení velké plochy střechy. Práce jdou ale pomalu, protože se jim můžeme věnovat jednou týdně při kroužku, případně ještě o víkendu.

Také jsme si pořídili do pracovny KŽM starší kancelářský stůl pro vedoucí a jeden stůl pro žáky, který jsme měli už delší dobu připravený v chodbě. Na něm jsem vyměnil pracovní desku. Takže po těchto úpravách máme nyní celkem 3 pracovní stoly s plochou 150 x 75 cm. Konečně se tím vyřeší alespoň trochu permanentní nedostatek místa pro práce žáků v naší pracovně.

A.T. 3.3.2016