Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

12/2009 - Co nám zase přibylo

Vánoce se tryskem blíží, a i my jsme v plné práci. V prosinci jsme dokončili hrubou stavbu rohového obloukového traťového dílu Tr2-04. Tento díl bude v rohu místnosti za stanicí Ledeč a bude dvoupatrový. Nahoře povede jednokolejná vedlejší trať (lokálka) ze stanice Ledeč do stanice Světlá. Dole povede skrytá dvoukolejná trať stejným směrem. Hrubá stavba tohoto dílu kolejiště je u konce, dále bude následovat přesné vyrýsování dolní trati a zhotovení jejího tělesa. Rýsování oblouků proběhne tyčovým kružidlem. Teprve potom bude možno osadit bočnice na vnitřní straně oblouku tohoto modulu a začít se stavbou horní trati.

Přesné dokončení traťového dílu Tr2-04 nás asi ještě dost potrápí, ale to si necháme až na další měsíce. Nyní před námi stojí ještě jiné úkoly.

Mezitím se pomalu ale jistě začínají práce na stanici Ledeč. Proběhla pokládka a přilepení korkového podloží pod koleje s přesně narýsovaným kolejovým plánem. Tyhle práce dělají samostatně Víťa a Lukáš (další dospělý), který už s námi pracuje více než půl roku.

A.T. - 2.1.2010