Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

04/2010 - Příprava na setkání s klubem Zababov

V dubnu je vše podřízeno včasnému dokončení stanice Ledeč pro setkání s klubem Zababov v Milevsku. Probíhají práce na fyzické instalaci a zapojování elektrické části stanice včetně ovládacího pultu. Souběžně s tím probíhají i projekční práce elektrického systému řízení stanice a můžeme tak vyrobit kostru provizorního řídicího pultu.

Chcete-li číst dál, klikněte myší na nadpis článku.

Současně s tím vším dokončuji i malé připojovací díly (tzv. žolíky) pro připojení stanice do layoutu. Preferujeme takové díly, které můžeme použít i v našem KŽM. Proto jako první vzniká z hlediska norem Zababova celkem dost nestandardní obloukový díl, který pak při provozu žst. Ledeč v našem KŽM bude hned za vstupními dveřmi. Jeho poloměr oblouku koleje je sice jen 900 mm, ale to je na lokálce s trochou tolerance ještě docela dobře sjízdné. Pro nás bude mít tento díl kolejiště funkci krátké výtažné koleje (tzv. šturcu), kterou potřebujeme na konci trati pro objetí vlaků lokomotivou v konečné stanici. Další věci, které se ještě musejí před odjezdem dodělat, jsou nohy pro standarní výšku 1300 mm kolejí nad podlaho podle norem FREMO a Zababov a přepravní čela pro transport všech složených dílů celé stanice.

Před odjezdem na zababovské setkání vypracováváme seznam materiálu a nářadí, podle kterého balíme vše potřebné. Stanici skládáme do přepravních čel, cpeme vše do auta, ale naštěstí to kombík vše pojme a odjíždíme směr Milevsko a kouzelný svět Zababov. Za námi tam v sobotu dorazí se svými rodiči i pozvaní žáci - členové našeho KŽM.

Jak setkání probíhalo, najdete v reportáži "16.-18.04.2010 - Setkání s moduly Zababov - Milevsko"" v oddílu "Akce uskutečněné"."

A.T. - 01.05.2010