Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

02/2011 - Naše počiny v únoru

V lednu jsme si naplánovali na první kvartál spoustu práce a tak se nyní podívejme, co vše se nám podařilo během února realizovat:

Pokud chcete číst dále, klikněte myší na nadpis článku.

1) - Konečná montáž zásuvek do stolu vedoucích
Před tím jsme museli stůl a knihovnu stojící na něm vyklidit a rozebrat, dále na ocelové nohy stolu navařit patky (konzolky) pod desku s šuplíky. Na nohách jsme pak opravili nátěry, stůl s knihovnou jsme pak opět smontovali a přesně ustavili vůči nové polici nade dveřmi. Konečná montáž zásuvek již spočívala jen v zasunutí a přišroubování předmontované desky s pojezdy zásuvek a ustavení konečné polohy čel zásuvek. Konečná montáž tohoto stolu a knihoven na něm byla ale závislá i na dokončení kabelových tras a natahání všech kabelů (viz dále) a musela se podle toho koordinovat.

2) - Kabeláž telefonie a zabezpečení stanic.
Tato kabeláž není pro nás sice v tuhle chvíli nutně potřebná, ale potřebujeme ji mít hotovou ještě před tím, než se dodělá definitivně nábytek kolem vstupních dveří a než se zakryje stěna s nosnými stojinami nábytku za stanicí Ledeč. Těmito místy totiž kabelové trasy vedou a začít je dělat až po dokončení nábytku, by znamenalo jeho zbytečnou (a pracnou) demontáž a montáž a stejně tak i vyklízení nemalého množství věcí v tomto nábytku uložených.
Takže když Hobby centrum začalo dělat kabelový rozvod pro internet, využili jsme této příležitost a dělali tuto akci při jednom špinění (a vrtání do zdi). Větší část kabelových tras (tj. instalačních lišt) jsme zhotovili se značným předstihem již dříve (tam kde to šlo). Nyní jsme je dokončili, natahali všechny zbývající kabely pro telefony mezi stanicemi, také kabely pro zabezpečení provozu na hlavních tratích, stíněný audio kabel pro případné ozvučení místností pro větší akce v budoucnu i potřebné rezervy (záložní kabely pro případ poruchy). Pak jsme vyčkali, až pan Zuber (správa IT) zajistí kabeláž internetu a mohli jsme konečně naše trasy zakrýt. Všechny tyto práce jsme museli koordinovat s doděláním nábytku kolem dvěří, protože vyžadovaly jeho částečnou (někde i úplnou) demontáž. Tato akce byla hodně náročná na čas, trochu i na koordinaci, a dost nás zdržovala od ostatních aktivit. Nyní chybí už jen konečné zapojení kabelových zásuvek instalace patch panelu u telefonní ústředny a jeho zapojení, což necháme na příhodnější dobu.

.

Z lednového plánu úkolů na 1. kvartál nám zbývá udělat:

Stavba kolejiště:
- dodělat přesné spojení dílů žst Světlá a dalších modulů na přesné ocelové čepy a pouzdra
- postoupit ve stavbě souběhu spojovacích tratí Světlá - Ledeč a Světlá - Vlkaneč

Kabeláže (dokončení):
- montáž a zapojení patch panelu a instalace a zprovoznění telefonní ústředny, to sice není akutně nutné, ale když to uděláme, budeme mít celou tuto akci konečně hotovou, a to i s jistotou, že nám vše funguje počínaje kabeláží a konče správnou činností ústředny. A naopak v případě nějakých závad bude dost času na jejich řešení.

Nábytek (tj. zbývající činnosti, které nejsou akutně potřeba):
- dokončení vitriny, tj. nástěnka a police (doděláme asi do března 2011)
- zasklení vitriny (doděláme asi do května 2011)
- konečná montáž pojízdné skříňky pod ovládací pult žst. Světlá (doděláme až bude v pracovně KŽM více místa - asi do 8/2011)
- případné předělání kotvení věšákové stěny do zdiva na chemické kotvy (dle potřeby)

Zápis: AT
Poslední aktualizace: 3.3.2011