Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

12/2008 - Stavba nábytku - etapa 1

Poté co KŽM získal v létě r. 2008 nové prostory, bylo nutné je vybavit nábytkem a prostor zabydlet. My jsme z finančních, ale především z prostorových důvodů volili stavbu nábytku na míru. Obrázky v této fotogalerii zachycují průběh těchto úprav prováděných koncem roku 2008 (konkrétně 28. - 31.12.2008).

Základní projekt nového kolejiště byl už v té době zhruba zpracován a tak jsem (s pomocí svého syna) už podle projektu nového kolejiště prováděl potřebné úpravy místnosti a stavbu nábytku na míru. Skříňová stěna, jejíž stavbu a montáž vidíte na obrázcích této galerie poslouží dvojím způsobem. Jednak nám poskytne cca 3000 litrů úložného prostoru ve skříňkách, a jednak umožní umístit model malé lokálkové železniční stanice (Ledeč) do prostoru mezi horní a dolní skříňky.

Z přiložených obrázků je trochu vidět, že horní skříňky byly v době montáže skříňové stěny vyrobené již předem jako spodní (pro jinou místnost a jinou výšku kolejiště nad podlahou). Po té, co jsme dostali novou místnost, použili jsme je jako horní skříňky a spodní skříňky jsme vyrobili znovu (a rovnou o něco vyšší).