Pro přečtení celého článku klepněte levým tlačítkem myši na jeho nadpis...

9.6.2018 - Jarní provozní setkání v Hobby centru 4

V plánovaném termínu v sobotu 9.6.2017 od 10 do 17 hodin jsme uskutečnili provozní setkání s provozem modelového kolejiště. Říkáme mu také velké ježdění, protože mu věnujeme celý den, ale kromě toho také k takovým příležitostem stavíme dvoukolejnou trať přes předsíň ke stanici Brod. Už jsme měli koleje až po první výhybku v Brodu, ale sama stanice ještě v provozu nebyla, takže jsme dělali obraty vlaků přímo na obou traťových kolejích, pomocí lokomotiv zaslaných jako násled (Lv) vždy za každým vlakem. Příště (předpokládám při předvánočním setkání) snad už bude stanice Brod alespoň v částečném provozu.

Program byl (po nezbytném vysvětlení podmínek provozu) věnován převážně ježdění. V provozu byly kromě lokomotiv našeho KŽM i zapůjčené parní lokomotivy, a tak jsme jezdili modelové epochy III / IV. Tomu odpovídala i skladba vozů.

Program byl rozdělen do dvou skupin, dopolední a odpolední. Akce byla určena přednostně pro žáky našeho KŽM, ale zájemci o návštěvu zvenčí se na naše setkání dostali.

Letos byla nově v provozu žst. Ledeč s dokončenou rampou a se staniční budovou podle skutečné předlohy. V žst. Světlá bylo již dokončeno zaštěrkování kolejí, dále byla v provozu trať Světlá-Brod už také dosti pokročile vymodelovaná a provoz byl na dvoukolejce až po stanici Brod, kromě vlastní stanice (viz výše).

Přiložené obrázky dokumentují provoz kolejiště a částečně i uspořádání kolejiště a stupeň jeho dokončenosti (nebo chcete-li rozpracovanosti) jednotlivých jeho částí.

© A.T. - 11.6.2018